SaglikDr.Com

Hastaliklar ve Guncel Bilgiler.

SağlıkDR Forum Blog

HS HASTALIĞINDAN EN HIZLI KURTULMA

HS HASTALIĞINDAN EN HIZLI KURTULMA

HS HASTALIĞINDAN EN HIZLI KURTULMA

HS HASTALIĞINDAN EN HIZLI KURTULMA, sağlık, genel sağlık, Hidradenitis suppurativa (HS hastalığı), belirtileri, tedavisi, hidradenitis belirtileri, kanser, köpek memesi, tedavisi

Hidradenitis suppurativa (HS hastalığı), Hidradenitis suppurativa hs hastalığı belirtileri,

hs hastalığı tedavisi, hs hastalığı gorselleri, hidradenitis belirtileri, hidradenitis suppurativa kanser,

köpek memesi hastalığı, hidradenitis suppurativa tedavisi

Genelde koltuk altları ve kasık çevresindeki inflamasyonlu bölgelerde meydana çıkan ve süreğen bir deri hastalığı olan HS hastalığı tanısı çok geç konduğu amacıyla bu hastalıkla beraber hayat sürdüren bireylerin hayat niteliğini bozuyor.

Genelde koltuk altları ve kasık çevresindeki inflamasyonlu bölgelerde meydana çıkan ve süreğen bir deri hastalığı olan HS hastalığı tanısı çok geç konduğu amacıyla bu hastalıkla beraber hayat sürdüren bireylerin hayat niteliğini bozuyor. Kişileri utandıran ve sosyal hayatdan uzaklaştırarak depresyona sokabilen HS hastalığı enfeksiyöz ya da bulaşıcı bir hastalık değil.

Toplumda her yüz şahıstan birisinde rastlanan

Hidradenitis suppurativa (HS hastalığı), genellikle koltuk altları ve kasık çevresindeki inflamasyonlu bölgelerle nitelenen süreğen bir deri hastalığı. İnflamasyon yerlerinde fazlası vakit ağrılı lezyonlar, nodüller ve çıbanlar şeklinde kendini gösteren hastalık; genellikle birtakım ter bezlerinin (apokrin bezlerinin) olduğu yerler, memelerin altı, kalçalarda ve baldırların içi olmak üzere cildin sürtündüğü yerlerde bulunuyor. Kişileri utandıran ve sosyal hayatdan uzaklaştırarak depresyona sokabilen HS enfeksiyöz ya da bulaşıcı bir hastalık olmamakla beraber, tanısı çok geç konduğu amacıyla bu hastalıkla beraber hayat sürdüren bireylerin hayat niteliğini bozuyor.

Her yaşta görülebilen ve toplumda “köpek memesi hastalığı” adıyla da tanınan HS,

20’li yaşlarının başlarındaki yetişkinlerde meydana çıkıyor ve görülme sıklığı 50 ile 55 yaşından sonra azalıyor. Hastaların bir alanında progresif (vakit içersinde ilerleyen) bir seyir izleyen ve inflamatuvar bir arıza olan HS’nin bedenin kendi bağışıklık sistemindeki düzensizliklerinden kaynaklanıyor.

2,4 Hidradenitis suppurativa (HS hastalığı )’ nin dünyadaki görülme sıklığı genel popülasyonda %1 civarında.3 Fakat fazlası vakit hatalı tanı konması ve HS hastalığı ile hayat sürdüren pek çok şahıs semptomlarını anlatmakta ya da bir dermatologdan yardım talep etmekte güçlük çekmesi sebebiyle HS hastalığı tanısı konan bireylerin adedi ön görü edilenin çok daha altında kalıyor. HS’ye HS hastalığı oldukça erken tanı konup doğru bir şekilde tedavi edilmesi bilhassa progresif seyir izleyen vakalar amacıyla büyük ehemmiyet taşıyor.

ANTIBIYOKS Kullanabilirsiniz. İyileşenlerin yORUMLARI